Πακέτα Volkswagen Economy για οχήματα 5-10 ετών

Επιλέξτε το μοντέλο VW που έχετε και δείτε τα πακέτα

Επιλέξτε το Service που χρειάζεστε για το μοντέλο VW που έχετε

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλα τα νέα μοντέλα στο www.volkswagen.gr ή στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service Volkswagen. Οι τιμές που αναγράφονται είναι οι μέγιστες προτεινόμενες λιανικές τιμές και περιλαμβάνουν κόστος εργασίας και Φ.Π.Α. 24%.Για τον υπολογισμό των τιμών έχει γίνει χρήση των ακόλουθων λιπαντικών Castrol: SAE 5W-40 στους κινητήρες βενζίνης και SAE 5W-30 στους κινητήρες diesel.

Κινητήρας. Εκεί που χτυπάει η καρδιά του αυτοκινήτου σας!

Και γι’ αυτό πρέπει να λειτουργεί άψογα. Αυτό, το πετυχαίνει το λιπαντικό που εξασφαλίζει τη λίπανση του κινητήρα και τη μείωση των τριβών στο εσωτερικό του υπό οποιεσδήποτε οδηγικές συνθήκες. Αλλά μόνο στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service Volkswagen ξέρουμε ποιο λιπαντικό ταιριάζει στο Volkswagen σας και το αλλάζουμε, πάντα με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Εκτός από την αλλαγή του λιπαντικού, ελέγχουμε διεξοδικά και αντικαθιστούμε, όπου κρίνεται απαραίτητο, τα φθαρμένα ανταλλακτικά με γνήσια ανταλλακτικά Volkswagen.

Ξέρετε ότι…

Το λιπαντικό εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν επικαθήσεις από άνθρακα στον κινητήρα. Αν δείτε λοιπόν το χρώμα του λιπαντικού να έχει γίνει έντονο σκούρο σημαίνει ότι το λιπαντικό έχει συγκρατήσει αυτές τις επικαθήσεις, κρατώντας τον κινητήρα καθαρό. Άρα εσείς πρέπει να το αλλάξετε σύντομα.

Τα φρένα είναι το πιο σημαντικό σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου και συμβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλο στην ασφάλειά σας. Γι’ αυτό πρέπει να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, καθώς καλούνται να λειτουργήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά σε ακραίες καταστάσεις.

Οι γνήσιες δισκόπλακες Volkswagen έχουν σχεδιαστεί με βάση το βάρος και την τελική ταχύτητα του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα υλικά, το βάρος και το πάχος που έχουν οι δισκόπλακες και τα τακάκια, ποικίλουν ανάλογα με τον κινητήρα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι γνήσιες δισκόπλακες Volkswagen εξασφαλίζουν καλύτερες επιδόσεις κατά το φρενάρισμα και τη μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σας.

Το μπουζί είναι εκείνο το εξάρτημα που εξασφαλίζει τη δημιουργία σπινθήρα Το μπουζί είναι εκείνο το εξάρτημα που εξασφαλίζει τη δημιουργία σπινθήρα μέσα στο θάλαμο καύσης μέσω ρεύματος υψηλής τάσης. Οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες λειτουργεί είναι υπερβολικά δύσκολες αφού η θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης στιγμιαία φτάνει τους 2500οC και η πίεση τις 50 atm.

Τα γνήσια μάκτρα Volkswagen διατηρούν την απόδοσή τους ακόμα και όταν το όχημα κινείται με υψηλές ταχύτητες , ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα. Επιπλέον, διαθέτουν ενσωματωμένο δείκτη φθοράς που σας υποδεικνύει γρήγορα και εύκολα πότε πρέπει να τα αλλάξετε.

Ξέρετε ότι...

Τα μπουζί πρέπει να προκαλέσουν ανάφλεξη στο μίγμα καυσίμου και αέρα, σε μια απολύτως προκαθορισμένη χρονική στιγμή. Η πρόωρη ή καθυστερημένη ανάφλεξη έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένη απόδοση του κινητήρα. Η πρόωρη ανάφλεξη (συνήθως λόγω υπερθέρμανσης στο μπουζί) μπορεί ακόμη και να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα.

Ξέρετε ότι...

Οι δισκόπλακες (και τα τακάκια) υπόκεινται στη μεγαλύτερη πίεση και φθορά, απ’ όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Αν υποστούν φθορές, πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως, καθώς λόγω της υπερθέρμανσης, τα φθαρμένα τακάκια προκαλούν χαρακιές ή και ρωγμές στη δισκόπλακα και μειώνουν την ικανότητα πέδησης.

Ξέρετε ότι...

Διάφοροι παράγοντες, όπως το βάρος του οχήματος, η ποιότητα των ανταλλακτικών και ελαστικών αλλά και η ταχύτητα παίζουν μεγάλο ρόλο κατά το φρενάρισμα. Όταν διπλασιάζεται η ταχύτητα του αυτοκινήτου, τετραπλασιάζεται η απόσταση ακινητοποίησης.

Ξέρετε ότι...

Στις μικρές διαδρομές ο κινητήρας δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να επιτύχει τη βέλτιστη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να σχηματίζονται επικαθήσεις. Μακροπρόθεσμα, οι επικαθήσεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν πτώση στη στάθμη λαδιού. Για αυτόν τον λόγο, καλό είναι να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα λαδιού στο αυτοκίνητό σας.

Ξέρετε ότι...

Η λίπανση του κινητήρα πρέπει να παραμένει σταθερή ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, π.χ. κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Επιπλέον, το λιπαντικό πρέπει να είναι αποδοτικό τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση της θερμοκρασίας, στα μέρη εκείνα του κινητήρα που αναπτύσσουν μέγιστες θερμοκρασίες όπως για παράδειγμα τα πιστόνια.